Bedemand i Esbjerg specialiserer sig i store kister

01 april 2013 admin
image

Byens allerførste bedemand beliggende i Roskilde flytter nu sin begravelsesforretning, og vil fortsætte som bedemand i Esbjerg. Og efter 32 år fungerende som bedemand i Roskilde, er Torben nu helt klar til at flytte til nye omgivelser. Hans eget store engegament i sammenhæng med alle bisættelser, har nu gjort Torben til den allermest efterspurgte bedemand i Roskilde. “Vi er altså meget beæret over, at folk rent faktisk har haft så stor en tillid til lille mig, at de har ladet mig være til gavn med hele bisættelsen af deres kæreste. Måske er det på grund af at familier allerede, godt kender til min begravelsesforretning. Og som jo rent faktisk nu har gået i arv faktisk i rigtig mange år. Ja det var faktisk den allerførste af den slags i Roskilde”, Forklarer Torben. Men altså af hvilken grund beslutter man så at sælge hele sin egen arv, for at begynde på en frisk som bedemand helt i Esbjerg? Han siger at han faktisk længe har haft en drøm, omkring at kunne starte noget op sådan helt fra bunden. Noget som kun er skabt af ham. ”Jeg er meget stolt af min arv. Jeg synes naturligvis at min familie, har gjort et fantastisk stykke arbejde igennem årene. Ved at kunne opbygge så meget tillid op til alle vores kunder. Men altså nu har jeg jo arbejdet som bedemand i Roskilde i 32 år. Jeg føler at jeg nu har brug for at kunne fornemme, om jeg selv kan gøre det hele lige så effektivt. Præcis som min familie gjorde, da de startede byens allerførste bedemandsforretning i byen. Jeg bliver jo så godt nok ikke rigtig den allerførste, bedemand henne i Esbjerg. Men altså jeg glæder mig alligevel, at kunne prøve min kræfter af med en spænde by som Esbjerg.”

Jeg forstår godt, at Han sådan har lyst til at kunne opsøge en anden by. Jeg tror nu det også er langt de færreste, der bliver i helt den samme stilling, på det samme firma i meget mere end 32 år. Jeg tror nu ikke at jeg ville sådan kunne sælge min arv. Torben fortalte mig mere om hvad han nu tænker om det hele. ”Jeg føler ikke at jeg sælger min arv, ved nu at starte som bedemand henne i Esbjerg. Jeg føler at jeg starter en helt ny arv. En som min søn en dag kan overtage når nu jeg ikke længere er her mere. Derefter hans eget barn osv. Jeg tager også alt det med, som jeg nu engang har lært som bedemand i Roskilde. Og alt det som min familie har lært mig gennem årene. Og så indfører det i min helt nye bedemandsforretning, når at jeg nu begynder som bedemand ude i Esbjerg. Og på lige den måde føler jeg jo, at jeg tager min arv med mig, som erstatning for at sælge den. Altså du har ret i at jeg sælger hele den fysiske forretning. Men altså jeg tager jo hele det med mig der nu gjort, at hele forretningen har haft succes.”

Jeg kigger nøje på Bedemanden, imens han langsomt pakker bedemandsforretningen ned i Roskilde. Jeg synes at kunne spotte at han faktisk både fremstår stolt, men samtidig har han også et lidt trist blik i hans øje. Torben vender sig om og han tager et billede ned af væggen, der forestiller hans egne forfædre der startede forretningen. Men han smiler, ser kort på mig og siger, ”Det er ikke kun tristhed som man møder når man arbejde som bedemand i Roskilde, ved du sikkert. Mine egne kunder er tit meget taknemmelige, og det giver mig en virkelig skøn følelse at hjælpe folk”. Han virker meget oprigtigt, som om han faktisk rigtig gerne vil hjælpe mennesker. Lige i dag så flytter bedemanden fra Roskilde. Men undertegnede er helt sikker på, at han nok skal få en masse succes med hele hans gode karriere, som bedemand i Esbjerg.

Flere nyheder