Få bugt med dit alkoholmisbrug

06 maj 2020 Lotte Hindsberg
Få bugt med dit alkoholmisbrug

Den danske alkoholkultur som er meget liberal og også lægger op til, at der altid skal være alkohol på bordet ved stort set enhver social lejlighed, kan det blive nemt at få et alkoholforbrug der tangere et misbrug. Heldigvis er det muligt at få gratis alkoholbehandling på et af de mange misbrugscentre, der findes rundt omkring i landet. 

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du har et usundt alkoholforbrug, kan du få råd og vejledning af misbrugscenteret. Hvis det skønnes at du har et misbrug, kan du få hjælp til at komme ud af det. 

Hvordan foregår en alkoholbehandling

Alt afhængig af hvor omfattende dit alkoholmisbrug er, er der flere muligheder. Du kan få nogle gode råd til hvordan du kan mindske dit misbrug hvis det ikke er så stort. Eller du kan komme i døgnbehandling hvis det er mere omfattende. En døgnbehandling gør det muligt forsat at passe sit arbejde og kræver nødvendigvis ikke en sygemelding.

Hvis misbruget er så voldsomt at det kræver at du skal indlægges og afgiftes er det også en mulighed. En krop der er vant til at fungere på store mængder alkohol kan ikke bare fra den ene dag til den anden bare stoppe uden konsekvenser. I værste tilfælde kan det være dødeligt. Derfor er det vigtigt at afgiftigningen foregår under kontrollerede forhold.

Efterfølgende foregår alkoholbehandlingen ved at kigge på de årsager, der kan ligge til grund til misbruget og der arbejdes på at give misbrugeren nye værktøjer, der kan gøre det nemmere at håndtere livets udfordringer.

Der bruges også tid på at der er et liv efter behandlingen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at skulle ud og finde et helt nyt liv i form af et nyt netværk, arbejde og bolig. Det er vigtigt at der er noget andet der kan fylde den tid ud, der ellers er blevet brugt på ens misbrug. Ellers kan det være svært at holde sig ædru.

Flere Nyheder