Få en hurtig tid til røntgen

02 januar 2020 Frederik Mikkelsen
Få en hurtig tid til røntgen

Afhængig af symptomer og hvad lægen finder ved den kliniske undersøgelse, er der mulighed for at du bliver viderestillet til røntgenundersøgelse. Ved røntgen kan læger se hvordan dine organer ser ud. Hvis lægen f.eks. ikke kan høre noget på dine lunger i tilfælde af mistanke om lungebetændelse, så kan et røntgenbillede bekræfte eller afvise dette. Der findes mange gode klinikker, som kan tage røntgenbillederne af dig. Find ud af hvilken klinik der tæt på dig, så du kan få lavet en aftale med det samme.

Find en god røntgenklinik

Det er meget forskelligt hvor hurtigt du kan få en tid til røntgen. Det kommer an på hvilken klinik du gerne vil til. De fleste patienter sætter stor pris på at komme hurtigt til, så de kan få svar på om alt er som det skal være. Lægerne er hurtige til at vurdere røntgenbillederne. Der er typisk svar hos din egen læge dagen efter undersøgelsen. Det er forskelligt hvad den enkelte patient vægter når der skal findes en røntgenklinik. Nogen vil gerne have den tætteste klinik, imens andre hellere vil have en klinik med de bedste læger.

Vedligeholdelse og løbende kontrol

De fleste røntgenklinikker er digitaliseret i forbindelse med at verden også er blevet det. Dette er en af grundene til at din egen læge har hurtigt svar på billederne. Alle røntgenbilleder bliver gemt i 5 år således, at egen læge kan lave en kopi af dem. Der bliver løbende lavet kontrol og vedligeholdelse på røntgenapparaterne. Det skyldes at apparaterne er dyre og bliver brugt dagligt. Ligeledes skal sikkerheden kontrolleres jævnligt, så patienter ikke er i fare på noget tidspunkt under røntgenundersøgelsen.

 

Få booket en tid i dag

Din egen læge giver dig en liste med relevante røntgenklinikker. Få booket en tid med det samme, så du ikke skal vente i længere tid på prøvesvaret. Alle klinikker er dygtige og grundige med deres arbejde. Dette sikrer, at de nok skal få taget nogle gode billeder, så der kan konkluderes noget ud fra det.

Flere Nyheder