Fordelene ved en professionel gulvafsliber

21 januar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Mange vælger selv at afslibe deres gulve, da de fejlagtig tror, at det er dyrt at få gjort af en håndværker, og at det er nemt selv at gøre. 

Det er relativt nemt selv at afslibe ens gulve, når først man har lært hvordan. Men det er tidskrævende. Du skal sætte et par dage af til hver rum der har brug for en gulvafslibning, plus tid til at efterbehandle. Dertil skal du forvente at du vil ende med at bruge langt mere sandpapir og det er dyrt, end en professionel vil. Derfor vil det samlet sit ikke være meget dyrere at få en professionel ud til at slibe gulvene, når man også indregner den sparede tid. 

Dertil skal der lægges at de er erfarne og ikke skal stoppe op så tit, hvilke er med til at gøre det endelige resultat pænere. 

image

Den vigtige forberedelse

Uanset om du vælger selv at afslibe gulvene eller får en professionel til at slibe dem, er det vigtigt at gulvene bliver vasket og klargjorte. Er de ikke vasket godt og grundigt af vil gammel skidt og snavs ende i gulvbrædderne. Det er også vigtigt at gulvene gås igennem for løse søm. Det er med til at minimere antallet af sandpapir og har den ekstra bonus, at dine gulve stopper med at knirke.

Det er også en god ide at fjerne gulvpanelerne så det er muligt at komme helt ind til væggene. Det vil give et flottere resultat og du får ikke ødelagt dine paneler. Tape dine ledninger op, så de ikke er i vejen og husk at hænge plastisk op så der ikke kommer støv ind i de andre rum. 

Når gulvene er afhøvlet, skal de have en efterbehandling med enten lud, sæbe eller lak. De skal som udgangspunkt have mindst tre gange, for at blive mættet. 

Flere Nyheder