Glidecreme – for bedre og mere behagelig sex efter menopausen

08 december 2018
Glidecreme - for bedre og mere behagelig sex efter menopausen

De fleste kvinder oplever en eller flere gange i løbet af deres liv, at safterne ikke flyder så frit, som de plejer. Dette kan have mange årsager, og behøver ikke at relatere sig til mangel på lyst. Visse former for medicin kan have indflydelse på udskillelse af diverse sekreter, lige som sygdom, stress, eller kostændringer kan betyde en del. Og så er der selvfølgelig hele den kvindelige cyklus i al dens uransaglighed, som qua sin påvirkning af hormon balancen spiller en vigtig rolle. Her bør også nævnes klimakteriet, også kendt under navne som menopausen eller den kvindelige overgangsalder.

Når kvinden nærmer sig de halvtreds, og dermed naturligt træder ud af den fødedygtige alder, sænkes østrogenspejlet, hvilket medfører en del kropslige forandringer. Huden bliver mindre elastisk, knoglerne afkalkes – og rigtig mange vil opleve permanent tørhed i skeden. Dette er rigtig ubehageligt, især hvis man stadig ønsker at bevare et aktivt sexliv, hvilket mange kvinder i den alder rent faktisk vil. Og det er her, glidecreme kommer ind i billedet for alvor.

Undgå smerter og ubehag ved samleje – brug en god glidecreme

Et samleje kan være direkte smertefuldt, hvis det gennemføres, selv om skeden ikke er fugtig. Den hårde friktion kan få de følsomme skedevægge til at føles som sandpapir. Samtidig risikerer man at irritere de udtørrede slimhinder og skade dem med ridser og flænger, hvilket danner grobund for bakterie og svampe vækst – man risikerer, med andre ord, at pådrage sig en infektion ved tør sex. Derfor bør man altid sørge for at have en god glidecreme ved hånden.

En glidecreme kan enten være vandbaseret eller siliconebaseret. Med en vandbaseret glidecreme risikerer du ikke at ødelægge eventuelle kondomer eller sexlegetøj fremstillet af latex, silicone eller gummi. Den siliconebaserede glidecreme er til gengæld mere drøj i brug.

Se det store udvalg, og læs mere om glidecreme, på https://www.belugi.dk/apotek-til-bedre-sex/apotek-til-bedre-sex/glidecreme 

Flere Nyheder