Han hænger ud i en bedemandsforretning

26 maj 2013 admin
image

Den respekterede bedemand fra Slagelse har haft bedemandsforretning i mange år. Bedemanden besluttede allerede da han var barn, at han skulle være bedemand i Slagelse. Hele hans familie har faktisk haft samme stilling og bedemandsforretningen har været gået i arv i flere generationer. Den respekterede bedemand i Slagelse fejrer 20 års arbejdsjubilæum i dette år, jeg tog ud og snakkede lidt med bedemanden om livet som en bedemand fra Slagelse, og hvad man kunne gøre såfremt man ønsker at åbne en bedemandsforretning. Det er en meget venlig mand, som tager imod  mig lige ved forretningen, manden smiler meget bredt og byder mig velkommen til forretningen. Hans udseende er langtfra det samme , som jeg forbinder med sådan en bedemand i Slagelse, manden er høj, har meget klare øjne og så faktisk meget sund og frisk ud. Undertegnede havde faktisk regnet lidt med, at det ville være sådan at vi skulle se en meget lille mand, med sådan en krum  ryg og runde brille da vi trådte ind i bedemandsforretningen, men jeg tog grueligt fejl.

Da jeg træder helt ind i den hvidmalede bedemandsforretning blev jeg igen overrasket. Her er en let stemning, her er nærmest behageligt at opholde sig. Måske er jeg meget fordomsfuld fordi jeg aldrig har opholdt mig i en bedemandsforretning før i mit liv, jeg anede faktisk slet ikke hvad jeg måtte forvente af stedet. Undertegnede har alligevel en forestilling om, at sådan en bedemand i Slagelse er en meget ældre og enormt kedelig mand, og bedemandsforretningen forestillede jeg mig, havde sådan en meget tung stemning og urner alle steder, lykkeligvis tog jeg gruligt fejl. Ham den venlige bedemand fra Slagelse tilspurgte mig om jeg gerne ville sidde ned, jeg lod mig selv flyde ned i den store bløde sofa. Denne herres bedemandsforretning er sådan et sted hvor folk følte sig behageligr tilpas med det samme, hvilket er vigtigt fordi folk ofte er i sorg når man kommer til denne bedemand fra Slagelse.

Undertegnede fik en lækker kop kaffe og lænede mig tilbage i sofaen. Undertegnede kunne let se på bedemanden, at manden er meget stolt af hans egen bedemandsforretning. Den dygtige bedemand fra Slagelse, viste undertegnede samtlige af hans mange anbefalinger. Flere aviser har skrevet artikler om ham, de skrev at han er et meget sympatisk menneske, at det altid er dejligt at kunne snakke sammen med bedemanden og at han forstår at kunne tage sig venligt af hans søde kunder. Den respekterede bedemand i Slagelse har været til hjælp for  rigtig mange igennem hele deres sorg over deres tab, folk er alle dage velkommen til at få lyst til at kigge forbi hans bedemandsforretning såfremt folk ville snakke, han har aldrig for travlt til alle hans søde kunder.

Den venlige bedemand fra Slagelse fortæller, at han personligt  alle dage har været klar over at han selv skulle være bedemand. Undertegnede husker den glæde som min far modtog ved at kunne være til hjælp for folk igennem deres sorg. Undertegnede tænkte siden den dag, at jeg også vil benytte mit eget liv til at kunne være til hjælp for endre mennesker, det er sådan en dejlig følelse.” siger han og bliver ved ”Mange tror at det er trist at arbejde som bedemand i Slagelse, men det er det ikke på nogen måde. Undertegnede elsker det, i min egen bedemandsforretning sørger jeg alle dage for, at her er sådan en rigtig rar stemning. Her bør naturligvis slet ikke befinde sig festlig stemning og balloner, men det hele drejser sig om at huske at ære den der har mistet en og den afdøde, at sige farvel på en rigtig mindeværdig  måde. Det er vigtigt at jeg som bedemand fra Slagelse forstår at vise stor respekt og en god forståelse for den afdøde” afslutter han.

Flere nyheder