Hvad beskæftiger en erhvervsadvokat sig med?

04 april 2020 Lotte Hindsberg
Hvad beskæftiger en erhvervsadvokat sig med?

En erhvervsadvokat har en lang række meget forskellige opgaver, som alle er rettet på at hjælpe en virksomhed eller et selskab. Det er alt fra at føre inkassosager mod dårlige betalere, til udfærdigelse af kontrakter, rådgivning til selskabsform, hvis du har økonomiske udfordringer og står til at miste dit firma. En erhvervsadvokat er ekspert i markedsføringsloven og hjælpe, hvis der er opstået en tvist mellem dig, en ansat, kunde eller leverandør. 

Juridisk hjælp ved konkurs

Hvis dit firma er i økonomiske vanskeligheder og der er mulighed for at i ender med at gå konkurs, er det vigtigt at i kontakter en erhvervsadvokat, så tidligt som muligt. Ved at inddrage en erhvervsadvokat, så tidligt som muligt er chancerne for at finde en løsning, så du kan beholde dit firma og forsætte langt større, end hvis du vælger at vente. Det samme gør sig også gældende, hvis det viser sig at firmaet ikke står til at redde. Jo før i processen du får en erhvervsadvokat ind over, jo færre juridiske og økonomiske følger vil der være. Ikke alene for dig selv og dine ansatte. men også for dem du skylder penge.

Kontrakter

Hvis du har ansatte, er det en god ide at få en advokat til at skrive kontakterne, så du er sikker på at de er udformet korrekt og både du og din ansat er klar over, hvad der er jeres rettigheder og pligter. Hvis det kommer til uenigheder har i en kontakt, som i kan henvise til. Det vil gøre det langt nemmere at løse en tvist, hvis der ligger en god gennemarbejdet kontrakt. Det samme gør sig gældende med en leverandør eller en kunde. Jo bedre udarbejdet kontrakt, jo nemmere vil det være at løse en konflikt. Det også hvis det bliver nødvendigt at løse konflikten i en retsag. 

Flere Nyheder